Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Web API Nexus ERP


Nexus ERP API este o librărie de apeluri Web care se folosesc atât de aplicaţiile mobile şi web ale Nexus Media (magazin online NexyShop, platforma B2B Contclient, Nexus Mobile ERP, etc), cât şi de diverse alte aplicaţii externe ale altor producători de software. Serviciul API oferă acces la baza de date atât pentru citire, cât şi pentru scriere.

 

Există două tipuri de licenţieri pentru utilizarea API:

  • Nexus ERP API Citire - oferă acces la apelurile care doar citesc date. Această licenţă este oferita GRATUIT clienţilor care au achiziţionat cel puţin o licenţă Nexus ERP.
  • Nexus ERP API Scriere - oferă acces la apelurile de citire şi de scriere în bazele de date. Această licenţă este oferită GRATUIT pentru conexiunile cu aplicaţiile mobile şi web ale Nexus Media şi contra cost clienţilor care doresc să conecteze aplicaţii externe.

 

Licenţierea Nexus ERP API Scriere se face pe server. Adică, în cazul în care avem mai multe servere pe care dorim să utilizăm API, va trebui să achiziţionăm mai multe licenţe.

Pe un server, o singură licenţă, se poate folosi astfel:

  • pentru toate bazele de date de pe acel server;
  • pentru toate aplicaţiile externe de pe o bază de date.

Pentru mai multe detalii despre creare cont API, licentiere, instalarea serviciu API: Creare cont API.

 

Configurarea accesului la Nexus API începe prin activarea acestuia în fereastra de activităţi automate şi stabilirea porturilor prin care acesta poate fi accesat. Dacă se impune accesarea serviciului printr-o conexiune criptată prin certificat SSL, se va utiliza un port HTTPS.

 

Important! Portul ales pentru Nexus WebAPI trebuie sa fie liber, adica nu trebuie sa fie utilizat deja de un alt proces windows (nici de serverul SQL). Pentru accesarea de pe alte dispozitive din reteaua locala trebuie create reguli de acces in Windows Firewall si, daca e cazul, in alte firewall-uri active pe server. Pentru accesul din exteriorul retelei locale, daca serverul se afla dupa routere sau firewall-uri, trebuie configurate corespunzator si acestea.

 

Pasul urmator este crearea unui utilizator cu drept de conectare prin webAPI. Acesta se creaza ca un utilizator obisnuit pentru care se adauga, in modulul Aplicatii online, o aplicatie de tip Aplicatii externe. Aceasta activeaza dreptul de acces extern asupra procedurilor din baza de date selectata si genereaza cheia API necesara pentru conexiune. Asiguraţi-vă că utilizatorul nou creat are drept de conectare pe societatea aleasă (adică pe baza de date aleasă).

 

Pentru a accesa API-ul, se efectuează apeluri cu headere http conținând urmatoarele elemente:

Content-Type: text/plain
Authorization: Basic CHEIE-API-BASE64

 

Unde CHEIE-API-BASE64 reprezintă codificarea în base64 a cheii API - generată de către aplicația Nexus în nomenclatorul de utilizatori - urmată de caracterul “:”.

Un apel API este reprezentat prin trimiterea unei solicitări la adresa URL a serviciului WEB API. Fiecare cerere constă dintr-un mesaj HTTP POST la o adresa URL, cum ar fi:

http://{ip}:{port}/api/v1/actiune/resursa

 

Exemplu de apelare de apelare prin api Import adrese la adresa 192.168.0.1 si portul 5000:

http://192.168.0.1:5000/v1/import/adrese

 

Pentru a consulta lista completă pentru operaţiunile de scriere v.1 prin API: www.docs.nexuserp.ro/articol/apeluri-api-disponibile-pentru-operatiile-de-import/361

 

Pentru a consulta lista completă pentru operaţiunile de citire v.1 prin API: www.docs.nexuserp.ro/articol/apeluri-api-disponibile-pentru-operatiile-de-citire-read/4280

 

Pentru a consulta lista completă pentru operaţiunile de citire v.2 prin API: www.docs.nexuserp.ro/articol/apeluri-api-disponibile-pentru-operatiile-de-citire-v2/4324

 

Pentru a consulta lista completă pentru operaţiunile de citire v.3 prin API: www.docs.nexuserp.ro/articol/apeluri-api-v3-operatii-de-citire/4457


  •     Accesare externa clasificari
  • Creare cont API