Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Operații depunere declarații


În cadrul modulului Depunere Declarații se vor prelua acele declarații definite în dosarele contabile. Operațiile se pot efectua una câte una sau prin selectare integrală se pot efectua toate deodată.
Trebuie să știm că operațiunile de culegere date și de validare le vom face oricum în modulul aferent declarației, pentru a verifica înregistrarile și pentru a corecta eventualele erori.
Dacă de exemplu dorim să trimitem cu dosar contabil declarația 112, vom intra în modulul de salarii, pe Declarația 112 v 2020, vom adăuga articolul aferent lunii respective, culegem datele, verificăm și validăm declarația, simulam depunere cu Pdf sau cu Duk Integrator pentru a ne asigura că nu avem erori la validare, după care vom putea lucra cu dosarul contabil.
 
Este esențial de știut că pentru a se genera declarațiile din Nexus cu Duk Integrator este obligatoriu ca aplicația să fie instalată pe partiția C a computerului, iar fișierul în care se află trebuie să fie denumit exact DUKIntegrator
 
În meniul din antet al modulului vom regăsi butoanele de operare ce reprezintă pașii ce trebuie urmați pentru a depune declarațiile dorite.
 
Actualizez va aduce pe ecran tipurile de declarații care sunt configurate în dosarul contabil, aferente perioadei de raportare.
 
Depunere declarații
 
Deschide DUKIntegrator este utilizat pentru a actualiza aplicația pusă la dispoziție de ANAF și cu care se validează declarațiile prin Dosarul contabil.
 
Depunere declarații
 
Validează și semnează reprezintă acel pas prin care se creează în dosar declarațiile pregătite pentru a fi depuse. Acolo unde este calea configurată, vor fi create fișiere separate pe fiecare lună și pe societate cu declarațiile respective.
La accesarea acestui buton, pe ecran va apărea fereastra în care introducem Pin-ul certificatului și tipul acestuia. Mai avem posibilitatea de a alege o imprimantă pentru tipărire declarații și recipise, în cazul în care nu este aceasta definită în opțiunile dosarului.
Așa cum este menționat în această fereastră, este important ca utilizatorul cu care suntem logați să dețină drepturi pe toate societățile (bazele de date) pe care urmează să prelucrăm declarații
 
Depunere declarații
 
Depunere declarații
 
Depunere declarații este etapa de depunere pe site-ul pus la dispoziție de ANAF, de unde imediat se va descărca și recipisa. Tot acum se vor lista la imprimantă declarațiile și recipisele, se vor trimite prin email și se vor arhiva, în baza opțiunilor configurate în Opțiuni dosare contabile.
 
Depunere declarații
 
Dacă sunt îndeplinite condițiile, respectiv dacă declarațiile sunt corecte, dacă versiunea de Duk a fost actualizată, dacă s-a introdus corect PIN-ul, dacă s-a realizat în mod corect conexiunea cu site-ul Anaf, depunerea se finalizează în câteva secunde, iar pe ecran putem observa statusul fiecărui pas legat de depunerea declarațiilor. Aceste aspecte sunt vizibile atât în coloanele de pe ecran, cât și în linii detalii, în partea de jos, cu click pe fiecare tip de declarație în parte.
 
Depunere declarații
 
În situația în care există vreo neconcordanță, vom primi mesaj cu detaliile respective în coloana Eroare.

  •     Câmpuri disponibile
  • Prezentare interfață