Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Creare cont nou în Bunuri și Servicii


Operaţia de crearea a unui cont nou sau a unui analitic nou în balanța de verificare nu este suficientă pentru ca acest cont să se regăsească în Nomenclatorul de Bunuri şi Servicii - disponibil pentru selectarea în documente. Acest cont nou va trebui introdus separat în Bunuri și Servicii - Conturi, unde vom stabili şi unele reguli şi condiţii de utilizare a contului respectiv.
Astfel, în funcție de specificul contului nostru, va trebui să alegem tipul acestuia: Produse (N), Servicii oferite (S), Cheltuieli (P), Discounturi oferite (W), Discounturi primite și impozite la sursă (X) sau Imobilizări (M).
 
Pentru fiecare cont adăugat în Bunuri și Servicii este necesar să stabilim un cod intern - acesta este parţial sugerat de program în funcție de contul pe care urmează să îl folosim. Codul conține o literă - propusă de ERP și va trebui să adăugăm încă două caractere care să ofere unicitate codului.
De exemplu, dacă avem deja în nomenclator: 301.01 materii prime principale cu codul AAA, 301.02 materii prime secundare cu codul AAB şi dorim să adăugăm analiticul 301.03 materii prime din import, pentru acesta vom alege codul care urmeză AAC.
 
Cele mai dese configurări de conturi se fac pentru conturile de cheltuieli, astfel că vom exemplifica crearea conturilor 6022.01 și 6022.02, cheltuiala deductibila și nedeductibilă cu combustibilii.
La momentul creării primului analitic în balanță, configurarea inițială în nomenclatorul de bunuri și servicii conturi este pentru contul sintetic 6022. Imediat ce se adaugă primul analitic, automat in nomenclatorul de bunuri și servicii - conturi, pe tab-ul Conturi articole contabile va fi înlocuit automat contul 6022 cu 6022.01. Între conturile din balanță și cele din nomenclator nu există corelație legată de denumire, astfel că recomandăm și schimbarea denumirii astfel încât să identificăm ușor cheltuiala deductibilă și cea nedeductibilă.
 
Pentru a adăuga și contul 6022.02 în nomenclator există varianta de a apela butonul Adaug, dar se poate realiza și adăugarea prin copiere.
Adăugarea simplă presupune alegerea tipului de articol - Cheltuieli, cod P și adăugarea a două caractere. Dacă 6022.01 are P0A, putem crea P0B pentru 6022.02. Alegem modul de descărcare stoc și putem salva antetul.
 
Creare cont nou în Nomeclatoare Bunuri și Servicii - Conturi
 
În acest moment ne apar modulele în care ar putea fi utilizat articolul nou creat și este necesar să bifăm modulele în care dorim să-l utilizăm.
 
Creare cont nou în Nomeclatoare Bunuri și Servicii - Conturi
 
Pe tab-ul al doilea, Conturi articole contabile, este afişată lista de conturi corespondente care va fi utilizată pentru generarea articolelor contabile legate de diverse operaţiuni, cum ar fi: cumpărare, vânzare, consum, etc.
Dacă dorim să apelăm la adăugarea prin copiere, ne poziționăm pe contul 6022.01, deschidem meniul de pe butonul Operații și facem click pe Adaug articol nou prin copiere.
 
Creare cont nou în Nomeclatoare Bunuri și Servicii - Conturi
 
Vom parcurge pașii de mai sus legați de definirea articolului și salvarea modulelor în care este activ contul, însă pe tab-ul de articole contabile vom observa că sunt preluate acele conturi configurate pe 6022.01. Rămâne doar să modificăm analiticul contului generic și al celui de cheltuială, economisim timp și excludem posibilitatea de a greși în înregistrarea celorlate informații.
 
Creare cont nou în Nomeclatoare Bunuri și Servicii - Conturi
 
După crearea contului respectiv, îl vom putea regăsi pentru a fi ales în acele module pe care le-am bifat.
 
Creare cont nou în Nomeclatoare Bunuri și Servicii - Conturi

  •     Câmpuri disponibile
  • Prezentare interfață