Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus Salarii

Nexus Salarii progres

loading

Introducerea manuală a premiilor


Introducerea manuală a premiilor se recomandă atunci când societatea pentru care calculăm salariile nu are foarte mulți salariați sau atunci când datele pe care le avem de introdus legate de premii nu sunt foarte multe. În acest caz introducerea premiilor presupune ca în modulul de Salarii să executăm comanda dublu click pentru fiecare salariat, beneficiar al unui premiu, să ne poziționăm pe tabul Premii și să acționăm butonul Adaug din meniul de sus al modulului:

 

Introducerea manuală a premiilor

 

În fereastra care se deschide accesăm lista premiilor și alegem din lista tipul de premiu acordat salariatului:

 

Introducerea manuală a premiilor

 

În cazul în care tipul de premiu pe care dorim sa îl adăugăm nu se regăsește în lista premiilor, îl vom adăuga. Pentru adăugarea/configurarea unui premiu vom ține cont de precizările din articolul Configurarea premiilor în Nexus

 

După alegerea tipului de premiu din listă, avem mai multe posibilități de completare a câmpurilor, în funcție de scopul urmărit.

Astfel,

  • completăm câmpul Premiu brut cu suma acordată și acționăm butonul Salvez, dacă dorim ca suma netă aferentă premiului brut să se regăsească în salariul net calculat în urma executării comenzii Calcul din modulul de salarii.
  • completam câmpul Premiu brut cu suma acordată, bifăm căsuța Platit in avans și acționăm butonul Calculez și salvez, atunci când dorim să plătim premiul în avans. Suma netă a premiului, sumă care din punct de vedere contabil va fi înregistrată ca un avans la salariu, va fi calculată în funcție de setările din opțiunile din dreapta ale meniului de salarii referitoare la Metoda de calcul impozitare premii, respectiv
  • Impozit fără deduceri,
  • Impozit + deduceri,
  • Fără impozit,
  • Plătit la chenzina II.

Dacă plata premiilor se va face prin virament bancar, pentru a evidenția acest lucru pe fluturașul de salariu și /sau pentru a putea genera fișierul de bancă în vederea virării premiilor, vom bifa și căsuța Virat pe card.

  • completăm câmpul Premiu net și facem click pe butonul alăturat care indică un calculator atunci când dorim ca programul să ne calculeze suma brută, astfel încât suma salariului net să se majoreze cu suma netă a premiului. De menționat în acest caz este faptul că anterior acestei operațiuni salariul net ar trebui sa fie calculat. Acest lucru presupune ca toate celelalte elemente ale salariului să fie introduse deja.

  •     Generarea declarației pe propria raspundere pentru contractele part time si calculul contributiilor
  • Configurarea premiilor