Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus Salarii

Nexus Salarii progres

loading

Introducerea manuală a stagiilor de cotizare


În cazul preluării unei societăți în Nexus, pentru a putea calcula concediile medicale, este necesar sa introducem stagiile de cotizare ale salariaților. Facem acest lucru deoarece la preluarea societății nu se poate prelua și istoricul salariilor din aplicația anterioară.

 

Stagiile de cotizare se pot introduce manual sau prin import.

 

Importul stagiilor de cotizare îl putem urmări în articolul următor: Importul stagiilor de cotizare

 

Introducerea manuală presupune ca, o dată cu introducerea unui contract de muncă, să introducem și stagiul de cotizare al salariatului. Aceeași operațiune se poate face și pe măsură ce introducem un concediu medical.

 

În cazul în care introducem un contract de muncă nou este recomandat să introducem și stagiul de cotizare din adeverința prezentată de salariat la angajare.

 

Operațiunea de introducere a stagiului de cotizare o vom face în modulul Contracte de muncă, din interiorul contractului de muncă al salariatului în cauză, apelând asistentul: Încarc ultimele 12 salarii.

 

Introducerea manuală a stagiilor de cotizare

 

Se va deschide o fereastră în care vom completa data până la care dorim să introducem veniturile din cele 12 luni care constituie stagiu de cotizare pentru salariatul respectiv și apăsăm butonul: Încarc luni.

 

Introducerea manuală a stagiilor de cotizare

 

În fereastră vor apărea cele 12 luni anterioare datei completate și o coloană cu numărul de zile lucrătoare aferente fiecărei luni. În această fereastră vom completa pentru fiecare lună: numărul de zile de stagiu și veniturile pentru fiecare lună în parte ca în imaginea de mai jos. Putem completa si câmpurile referitoare la numărul de zile calendaristice/ lucrătoare, dacă avem informațiile disponibile.

 

Introducerea manuală a stagiilor de cotizare

 

În același mod se introduce stagiul de cotizare și în modulul de salarii, în momentul în care avem de introdus un concediu medical.

 

Introducerea manuală a stagiilor de cotizare


  •     Introducerea manuală a deducerilor personale
  • Generarea declarației pe propria raspundere pentru contractele part time si calculul contributiilor