Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Crearea grupurilor de utilizatori


Grupurile sunt recomandate a fi create în cazul în care trebuie să configurăm un număr mare de utilizatori sau când există fluctuație foarte mare de personal și periodic suntem nevoiți să creăm un nou utilizator, cu drepturi asemănatoare sau chiar egale față de cel anterior. Grupurile ajută la o mai bună organizare a utilizatorilor, persoana responsabilă realizând mult mai rapid operațiunile de creare sau modificare acces în sistem.

Grupurile de utilizatori se definesc în modulul utilizatori și sunt diferențiate vizual de utilizatori prin faptul că apar îngroșate și sunt de tipul grup.

 

Crearea grupurilor de utilizatori

 

Nivel drepturi (roluri de utilizator)

Obișnuit

Un utilizator de tip obișnuit nu va avea acces la toate funcționalitățile din secțiunea Instrumente precum: Mentenanță bază date, replicare date, setări generale ale aplicației, activarea/dezactivarea licențelor, setările pentru rapoartele implicite dar și activitățile programate (automate). Este recomandat ca în cazul în care se setează un utilizator de tip obișnuit să eliminăm drepturile cu privire la: Modificare opțiuni modul, Modificare partener pe document, Editare modele document, Configurare interfață modul etc. Toate acestea sunt setabile pe fiecare modul în tab-ul Drepturi module.

Administrator

Un utilizator de tip administrator va avea acces la toate setările programului însă poate fi limitat prin drepturi cu privire la anumite operațiuni: Modificare opțiuni modul, Modificare partner pe document, Editare modele document, Configurare interfață modul etc. Toate aceste drepturi sunt setabile pe fiecare modul în tab-ul Drepturi module.

Limitat

Un utilizator de tip limitat nu va putea vizualiza prețul de achiziție/intrare în gestiune, atât în module cât și în rapoarte. De asemenea nu avea acces la toate funcționalitățile din secțiunea Instrumente precum: Mentenanță baza date, replicare date, setări generale ale aplicației, activarea/dezactivarea licențelor, setările pentru rapoartele implicite dar și activitățile programate (automate). Este recomandat ca în cazul în care se setează un utilizator de tip obișnuit să eliminăm drepturile cu privire la: Modificare opțiuni modul, Modificare partener pe document, Editare modele document, Configurare interfață modul etc. Toate acestea sunt setabile pe fiecare modul în tab-ul Drepturi module.

 

 

Drepturile de utilizator

 

Stabilirea drepturilor grupurilor cad în seama responsabililor IT sau administratorilor, depinde de organizarea companiei, însă recomandăm ca această operațiune să fie realizată de o persoană cu rol de decizie și care cunoaște foarte bine întreaga activitate a companiei.

Recomandăm ca stabilirea drepturilor să fie realizată de pe societatea SC EXEMPLU SRL pentru a nu fi nevoiți să preluăm o licență pe stația pe care suntem logați. Mai departe vom utiliza asistenții disponibili în modul pentru a copia drepturile și pe alte societăți.

 

Drepturile se stabilesc la nivel de societate, implicit pe societatea pe care suntem logați, cu posibilitate de copiere pe alte societăți utilizând asistenții existenți.

 

 

 

Asistent “Activez toate drepturile tinând cont de filtrul aplicat”

 

Realizăm o filtrare la nivel de drepturi iar apoi, prin utilizarea asistentului menționat vom aloca drepturi doar pentru selecția rezultată.

 

Crearea grupurilor de utilizatori

 

Exemplu: Realizăm o filtrare pe coloana Grup principal de modulule după cuvântul cheie: Salarii, observăm că automat informația afișată se va reduce -> apelăm asistentul activez toate drepturile tinând cont de filtrul aplicat. Putem observa că s-au alocat drepturi doar pe selecția rezultată. Filtrarea nu se limitează la o singură coloană, având posibilitatea de a filtra pe mai multe câmpuri (modul, drepturi etc.).

 

Asistent "Activez toate drepturile pentru toate modulele"

 

Utilizarea asistentului acordă utilizatorului pentru care facem operațiunea acces pe toate modulele. Aceste se dovedește a fi foarte practic în situația în care creeăm un cont de tip administrator sau pentru cazurile în care utilizatorul final nu trebuie să aibe drepturi doar într-un singur modul, exemplu: Toate modulele mai puțin Salarii.

 

 

Asistent “Dezactivez toate drepturile tinând cont de filtrul aplicat”

 

Asemănător asistentului de activare drepturi tinând cont de filtrul aplicat, acesta elimină drepturile conform selecției realizate. Efectuăm o filtrare la nivel de drepturi iar apoi, prin utilizarea asistentului menționat vom elimina drepturile doar pentru selecția rezultată.

 

Asistent “Dezactivez toate drepturile pentru toate modulele”

 

Acest asistent elimină toate drepturile utilizatorului. Foarte practic în situațiile în care am apelat din greșeală asistentul de activare drepturi pe toate modulele dar și în situația în care dorim să eliminăm accesul unui utilizator pe o societate.

 

 

Asistent "Copie drepturile de pe societatea curentă pe alte societăți"

 

După alocarea drepturilor de conectare și stabilirea drepturilor pe o societate, putem copia aceste drepturi pe alte baze de date. Programul va deschide o nouă fereastră pentru a putea selecta societățile dorite.

 

Asistent "Refacere drepturi de acces din alte aplicații în baza de date curentă"

 

Aceast asistent reface drepturile utilizatorului curent asupra societății curent în cazul în care are bifată una din opțiunile Drepturi de acces din alte aplicații Nexus sau Drepturi nelimitate de acces din alte aplicații.

 

Asistent "Refacere drepturi de acces din alte aplicații în toate bazele de date"

 

Acest asistent reface drepturile utilizatorului curent asupra tuturor societăților la care are acces în cazul în care are bifată una din opțiunile Drepturi de acces din alte aplicații Nexus sau Drepturi nelimitate de acces din alte aplicații.

 

 

Asistent "Copie drepturi de pe un alt grup"

Acest asistent permite preluarea drepturilor stabilite deja pe un grup. Foarte practic pentru situațiile în care trebuie să acordăm mai multe drepturi față de un grup deja existent, exemplu: preluăm drepturile de pe grupul Casieri pe grupul Manageri magazine .

 

Asistent "Copie utilizatorii de pe un alt grup"

Acest asistent oferă posibilitatea de a schimba grupul pentru unul sau mai mulți utilizatori. Implicit va prelua drepturile de pe noul grup pentru utilizatorul/utilizatorii pentru care s-a realizat schimbarea.


  •     Crearea utilizatorilor
  • Configurarea conturilor de email